kolmapäev, 17. september 2014

Arhiiv: Lihtsad soovitused

…täitmahakkamisel parajad pähklid :D
Nimelt leidsin Silvia Trkmani lehelt10 head soovitust, mida peaks järgima koera treenimisel.
1.Ehitada usalduslik ja väga kindel suhe oma koeraga
2. Tagada koerale korrapärane,aktiivne liikumine (tema koertel päevas 2h aktiivset ilma rihmata jooksmist ja kord nädalas terve päev kestev matkamine mägedes)
3. Õpeta oma koerale niipalju trikke kui vähegi võimalik. Trikid õpetavad Sind õpetama, koera õppima. Lisaks õpetavad, et õppimine on FUN, et peremees on FUN. trikid õpetavad koerale täielikku teadlikkust oma kehast – kuidas seda kasutada.
Tasakaalukus, võimsus, painduvus, tugevus, väledus – kõik on trikkide õppimise kõrvalmõjud. Ei ole olemas “liiga palju trikke”
4. Õpetage oma koerale kuulekust. Väga keeruline on motiveerida koera istuma või lamama minutiteks. Kui soovite õppida kõike motivatsioonist, kuulekus on õige tee. Kui suudate koerale teha FUN’iks selle minutite pkaupa paigalolemise, siis juba ülejäänu lõbusaks muutmine peaks olema käkitegu.
5.  Julgustage oma koera olema enesekindel. Enesekindlus on kõige võti! Näiteks agilitys  -andke koerale mõista juba enne esimest hüpet, et just tema ongi tšempion!
6. Ärge kartke teha asju omamoodi. Raamatud, videod, õpetused – kõik on hädavajalikud, kuid oma koera tunnete just Teie kõige paremini (eriti, kui olete suutnud talle juba mitmeid trikke ja ülesandeid õpetada, mängite ja jalutate temaga igapäevaselt jne)
Usaldage oma arvamust ja tehke seda, mida peate just Teie parimaks oma koerale.
Kauge kaarega tuleks eemale hoida nendest, kes on veendunud et on ainult üks kindel tee tulemusteni jõudmiseks.
Olge ettevaatlikud nendega, kes soovitavad Teile ainult konkreetset handlingut, töövahendit, tõugu või meetodit selleks, et õnnestuksite oma tegemistes.
7. Kui midagi läheb valesti, pidage meeles, et Teis on viga. Kas siis juhtimises või treenimises.
8. Tähtis on treeningutest – võistlustest osavõtt, mitte tulemused.  Perfektsed tulemused tulevad alati ainult neil, kes on ise 100% perfektsed (Silvia Trkman lohutab, et ta ei tea kedagi, kes oleks 100% perfektne)
9. Koerad töötavad kõige paremini, kui nad töötavad iseenda jaoks. Ära palu neilt teenet sinuga koos töötada, Säti asjad (kavalusega) nii, et koer palub Sinul temaga töötada.
10. Soovite Agility-treeningu nippe? Kui te järgite ülaltoodud 9 nõuannet, siis agility muutub juba nii iseenesestmõistetavaks, et muid nippe pole vajagi. Minge välja ja lõbutsege oma koeraga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Meil on hea meel kuulda ka teie arvamust, aitäh!