reede, 9. jaanuar 2015

Sue Ailsby's Training levels #1

Eile oli esimene päev, mil proovisime hakata jõudu katsuma treeninglevelitega. Ette võtsime level 1 Zen (leave it) ja level 1 come.
 Zen'iga läks ideaalselt, filmides nägin ära kõik oma vead aga "come" video tegin vaid selleks et näha ära, millises nullpunktis hetkel oleme.

Tänases postituses keskendun Zen'i analüüsimisele.

Video 1 - esimene katse
 Maiusena maksakastmest välja kougitud nõretavad maksatükid. Maius oli vigane - nimelt nõrises kastet välja ka minu peost, kuhu maksatükike pigistatud oli ning see andis Kieferile indu juurde rahulduda esmajärjekorras rusika lakkumisega. Õnneks saime ühe kliki siiski tehtud, kui ta kogemata kõrvale vaatas (jah, saime küll kliki tehtud aga preemia kukkus kõrvale vaatamise eest, seda taipasin hiljem analüüsides)
 Kokku 2 viga ja üks klikk 49-sekundilises videos.
Video 1 - first try
 I used for treating liver pieces from liver sauce. That was a mistake because the sauce was dipping from my fist and that was enough for Kiefer. We managed to make one click - click for looking away.
 So two mistakes and one click in one tiny 0,49 sec video

Video 2 - teine katse
 Pesin maksatükid ning käed maksakastmest puhtaks.
 Esimene klikk otsavaatamise eest, siis läks jälle limpsimispeoks ning liigutasin oma kätt, et mõista anda et nii see ei käi (selle liigitan vigade alla sest praegu soovin, et ta kasutaks oma pead mõtlemiseks). Peale seda pani Kiefer kõik mängu: hambad, närimise, lakkumise ning oma parima relva - käpa! Veidi pusimist ning koheselt, kui ta alla vaadates mu käe rahule jättis - klikk ja maius (järjekordne klikk kontaktita)
 Kokku 2 klikki: üks õige ning teine vale. 1,03 vältava video puhul üks õige ning teine vale sooritus


Video 2
I washed my hands and liver from the sauce and we started all over again. First click came pretty fast for watching me and then was again a big rally of licking, mouthing, pawing etc. After he looked away, i clicked again (click without watching me)
 In this 1.03 video - 2 clicks: 1 correct and 1 mistake.

Video 3 - pikk video
 Viimase katse puhul oli suurim soov tal käpaga mu kätt lahti kraapida, katse mu rusikat korraga nahka pista ning esimene klikk taas mõttepausi eest, mil ta eemale vaatas. Teine klikk taganemise ja käe rahule jätmise eest (aga kontakt puudus), kolmas klikk juba päris ok ja mulle tundus, et ta vaatas korra otsa. Neljanda kliki tegin ma maadeuurimise eest. Viies klikk käe rahulejätmise eest.Kuues klikk üsna pea otsa aga ikka ilma kontaktita! Seitsmes klikk taaskord selle eest, et ta piisavalt kaua minust eemale vaatas.Kaheksas klikk põrandanuusutamise eest. Kui ma õigesti mäletan, siis üheksas klikk sai rumala peaga antud käpaga rusika hoidmise eest. Ning peale seda hakkas ta oma lemmikut - käppa pakkuma ideaalselt. Ehk siis pidin oma käe ise tema käpa alt mõned korrad välja tooma. Kümnes klikk eemalevaatamise eest.Üheteistkümnes läks nagu päris õieti - koer vaatas otsa, klikk ja maius! Kaheteistkümnes eemalevaatamise eest. Kolmeteistkümnes samuti. Neljateistkümnes ka. Niisamuti ka viieteistkümnes, kuueteistkümnes, seitsmeteistkümnendaks hakkasin juba ise märku andma, et vaaata nüüd natuke otsa ka - õnnestus.  18,19 ja 20 klikk olid minu poolt venitatud ning veidi suunatud. Oleks võinud kiiremini tegutseda
 4.33 pikkuse video puhul saime tehtud 20 klikki. Ise ei ole rahul aga samas kuidas muidu õppida, kui läbi vigade.
Video 3 - the longest
4.33 minutes long video and 20 clicks. I had to lure him to watch me and also cliked mistakes like pawing and looking away. Also i should have been treating much faster. I was lumping - trying to get new behaviour and increasing duration too fast.
 Thats why videotaping is good - you can analyze, learn and make better next time.

That's how we keep orselves mentally fit.


8 kommentaari:

  1. Mental fitness is important. We get a lot of that with our nose work and tracking. Video is good for any training because you can really see what was going on and notice things you don't notice when you are actually doing the training.

    VastaKustuta
  2. Yes, my friends told me often that i should make videos but i thought i can keep everything in mind. But yesterday i realized that video is the missing part of my training :)

    VastaKustuta
  3. That is a good idea to video your training sessions in order to critique what you are doing. Such patience...

    VastaKustuta
  4. I forced myself to be patient :-P

    VastaKustuta
  5. Videotaping training sessions is definitely a good idea. I use treat-bags that clip to my pants for easy & fast access to treats :-)

    VastaKustuta
  6. Hi Y'all,

    Good point. Especially if you aren't working with a trainer who can catch your mistakes. Never used video because cover so much ground in our training, my Human would need someone just to man the camera.

    Y'all come on by,
    Hawk aka BrownDog

    VastaKustuta
  7. We like to play doggie zen too. And you're so right about videotaping. So many times you don't realize what you're doing until you see it!

    VastaKustuta
  8. Great videos. It is always good to have another pair of eyes look at your training. I like the idea of videotaping. We do that sometimes especially when our dog is in the show ring. Helps hubby (his handler) see areas he can improve.

    VastaKustuta

Meil on hea meel kuulda ka teie arvamust, aitäh!